Speltips voor lasergame huren.

tips en tricks

Tips voor Lasergame

In onze handleiding van het lasergame huren en op de website staan een aantal opties genoemd. In deze blog gaan we uitgebreider in op een aantal van deze spellen. Er worden uitbreidingen, nieuwe varianties en handige tips gemeld. Deze tips komen uit onze eigen ervaring en uit reacties van klanten.

Spellen Lasergame

Wellicht het meest bekende spel is Last Men Standing. Kortgezegd, twee teams strijden en gaan tot dat er 1 overblijft. Een nadeel van dit spel is dat deelnemers die af zijn aan de zijkant komen te staan. Hoe kleiner het speelveld hoe sneller het spel gaat. Dus om de tijd te verkorten kun je het speelveld al klein houden. Maar tijdens het spel nog kleiner maken. Bijvoorbeeld de deelnemers die af zijn vormen een denkbeeldige lijn met elkaar en maken het spel kleiner. Eventueel lopen ze langzaam zodat het speelveld steeds kleiner wordt. De anti cheat pistolen of anti cheat geweren zijn geschikt voor dit spel.

Een variant welke veel vaker gebruikt wordt is het Zombiespel. Je speelt met twee teams tegen elkaar bijvoorbeeld rood en groen. Zodra je af bent kom je in het zombieteam. Je gaat net zolang door tot dat iedereen in het zombieteam zit. Degene die als laatste in het zombieteam komt heeft gewonnen. Voor het zombieteam neem je team blauw. Blauw omdat dit de eerste teamkleur is welke deelnemers krijgen als het wapen opnieuw herladen wordt.

Een uitbreiding op dit spel is natuurlijk dat deelnemers die in het zombieteam zitten zich moeten voortbewegen als zombies, vandaar de naam zombiespel. Echter kun je dit natuurlijk ook heel makkelijk veranderen mocht je een themafeest hebben van bijvoorbeeld eenhoorn/unicorn of dino’s. Een tip: begin als begeleider in het zombieteam. Zo hebben we overzicht tijdens het spel. Geschikt voor het zombiespel zijn het groepspakket, lasergamebox, lasergamepistolen en lasergamegeweren.

Een spel welke de kinderen vaak wel kennen is vlaggenroof. Steel de vlag van het andere team en breng het naar je eigen basis waar je eigen vlag ook is. Je kunt je eigen vlag maken. Of in plaats van een vlag neem je een target/targetvest. Deze mag alleen gestolen worden als deze verovert is. Een klant vond een vlag of targetvest veel te klein en zocht daarom naar grotere attributen om te moeten stelen. Dit was een staande kapstok Dan was het ten minste duidelijk achter wie men aan moest.

Als je af bent moet je eerst getikt worden door je eigen team en dan mag je weer verder of er is een algemene plek waar iemand heen moet als die af is. Komt de volgende dan mag de eerste weg. Of men moet bevrijdt worden door het eigen team. Echter zorg ervoor dat het overzichtelijk blijft en dat de regels duidelijk zijn.

Een uitbreiding op capture the flag is de spion. In elk team zit 1 spion. Omdat niemand mag weten wie de spion is, kun je alle teamleden een kaartje laten trekken of de teamleider wijst in het geheim iemand aan. Tip: een klant gebruikte pionnen van Stratego. De spion verandert 1 keer in het spel van team. Het moment mag de spion zelf weten. De spion kan in verschillende spellen worden toegepast.

Een spel welke vaak gespeeld wordt is het VIP spel. Elk team heeft een VIP en het doel is om deze te verdedigen. Daarnaast moet je proberen om de VIP bij het andere team te vinden. Het voordeel van dit spel is dat de spelleider alleen de VIP deelnemers in de gaten hoeft te houden. De overige deelnemers mogen immers onbeperkt herladen. Je kunt er voor kiezen om de VIP herkenbaar te maken. Bijvoorbeeld door middel van een targetvest. Een spelvariant is het niet kenbaar maken van de VIP. Alleen aan de spelleider. De teams moeten dan eerst uit vinden wie de VIP is.

Nog meer lasergamespellen..

Zeer geliefd bij jongere kinderen is het met zijn allen op 1. Maar dan wel achter spelleider, papa of mama aan. Maar een variant welke een klant speelde vonden we toch het noemen even waard. Het werd een soort bunnyhunt. In een stuk bos werd een 1 deelnemer in een team gezet. De andere werden allemaal in het andere team gezet en mochten op het startsignaal het bos betreden. Belangrijk hierbij is dat de tijd werd geklokt. Elke deelnemer werd namelijk een keer alleen gezet en degene met de langste tijd had gewonnen.

In een populair televisie programma, genaamd Wie is de Mol wordt elk jaar een laseropdracht gespeeld. Soms spelen de deelnemers in een veld tegen elkaar of moeten ze overleven alleen terwijl ze geld stelen. Heel vaak willen groepen ook een spel spelen in Wie is de Mol stijl. Het spel welke het meest gespeeld wordt, is het lopen door een circuit terwijl er op je geschoten wordt. De deelnemer draagt dan een targetvest. Dit is natuurlijk mogelijk. Heb je zelf een ander spel bedacht dan horen/lezen we dat graag. Er is altijd ruimte voor overleg. Wil je graag een Wie is de Mol spel gaan spelen. Kijk dan even bij ons WIDM pakket of lees het Help! Wie is de mol stukje in onze blog. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Een aangepaste kist is natuurlijk ook mogelijk.

Natuurlijk kun je ook je eigen regels of wellicht je eigen spel gaan bedenken. Heb je een leuk spel bedacht, laat het ons weten. Dan zullen wij het wellicht melden in onze blog. Heb je nog vragen dan horen we dat natuurlijk graag.