speltips
tips en tricks

Speltips

Er zijn oneindig veel spelregels te bedenken bij het lasergamen. Wij hebben een aantal spellen voor je uitgedacht, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spelregels bedenken.

 

Last man standing 

Doel: Schakel het andere team uit

Spreek een verzamelplaats af waar spelers heen moeten gaan als zij geen levens meer hebben. Het spel gaat door tot er een winnaar is. Spelers met dezelfde teamkleur kunnen elkaar niet raken. Speel in maximaal 4 teams. Sluit het spel af als er na 15 minuten nog geen winnaar is. Het team met de meeste spelers in het spel is het winnende team.

 

Zombie spel

Doel: Schakel het andere team uit en blijf als laatste speler over.

Speel met twee teams (rood en groen) tegen elkaar. Als een deelnemer af is komt deze in het derde team terecht, het zombie team (blauw). In het blauwe team mag je onbeperkt herladen van levens en het blauwe team zal steeds groter worden. De laatste speler die overblijft van het groene of rode team is de winnaar. Het grote voordeel van dit spel is dat alle deelnemers in het spel blijven.

Counting colors (speeltijd oneindig)

Doel: Zo min mogelijk keer uitgeschakeld zijn

Dit spel lijkt op het spel op last man standing met als verschil dat de spelers die af zijn terug het spel in mogen. Je turft van welke teamkleur de speler af was en herlaadt de gun. De begeleider bepaalt wanneer het spel afgelopen is. Het team met de minste streepjes achter hun teamkleur wint.

 

V.I.P.

Doel: Zorg dat de VIP van het andere team uitgeschakeld wordt

Wijs in elk team een VIP (very important person) aan. Zodra de VIP geen levens meer heeft is het gehele team uitgeschakeld en wint het andere team. Alle andere teamleden mogen oneindig (zelf) herladen.

Uitbreiding: Gebruik voor de VIP de targetvesten. De VIP draagt een targetvest. Zodra de VIP op het targetvest af is, is het team af. Het targetvest wordt geactiveerd door er zelf 1 keer op te schieten.

 

Target Hit

Doel: Zorg dat zoveel mogelijk targets aan het einde van het spel jouw teamkleur hebben

Verspreid de targets in het gebied en geef van te voren de speeltijd aan.

Als een speler de target raakt, dan knippert deze even de kleur van het team. Wordt het target een tweede keer geraakt dan knippert het iets langer en bij een vijfde keer zal de target blijven branden. De spelers proberen zoveel mogelijk targets in hun teamkleur te krijgen. Na 5 minuten sluit je het spel af. Niemand mag meer schieten. Je loopt langs de targets en telt welk team de meeste targets veroverd heeft. Spreek van te voren af of de spelers die af zijn het spel uit moeten of (zelf) levens mogen laden.

 

Capture the flag

Doel: Vind de vlag van het andere team Verstop samen met ieder team een vlag, target of theedoek boven navelhoogte. Zodra een team de vlag van het andere team gevonden heeft wint dat team. Let er wel op, dat je beide teams een gelijkwaardige kleur vlag geeft. Rood is immers veel beter zichtbaar in het bos dan groen.

 

Mol: Zijn er jongere broertjes of zusjes in het spel? Geef hen een andere teamkleur en spreek met de andere spelers af dat de mol op iedereen mag richten, maar niemand op de mol.


Wil je een uitgebreide versie van de speltips klik dan hier


Naast de verhuur van lasergame en archery battle hebben we ook een webshop. In onze webshop op onze site vind je camouflageschmink en camouflagepetjes. Sinds 2018 verkoopt Lightfight ook op Bol.com. Deze webshop is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. In de shop worden uitdeelcadeautjes verkocht. Dit voor kleine activiteiten maar ook zeker voor grote groepen.