Welke lasergame is geschikt voor mij?

Lasergame Huren Anticheat Lasergamepistool

Welke Lasergame is geschikt voor mij?

Lasergames huren kan soms lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten lasergames en soms is het moeilijk kiezen. Er zijn verschillende factoren welke bepalen welke lasergame set het meest geschikt is voor je. Denk hierbij aan leeftijd, grote van de groep en spelvormen. In deze blog proberen we een stukje extra, aanvullende informatie te geven.

Wat is het verschil tussen de lasergames?

Als eerste een algemeen verschil, lasergamegeweren zijn groter dan lasergamepistolen. Heb je uit dezelfde serie een lasergamepistool en een lasergamegeweer. Dan is het lasergamegeweer altijd groter. Dit geldt voor de Lightstrike serie maar ook voor de Anti Cheat serie. Let op bij de Anti Cheat worden de lasergamegeweren ook XL of XXL en de lasergamepistolen de compact genoemd. De pistolen uit dezelfde serie werken hetzelfde. Er zijn soms hele kleine verschillen zoals bij de Lightstrike lasergame pistolen hoef je geen munitie te herladen en bij de Lightstrike Lasergame geweren wel. Dit verschil is minimaal Lasergames uit dezelfde series zijn ook compatible. Een reden om voor de een of de ander te kiezen heeft voornamelijk met hanteerbaarheid te maken. Lasergamepistolen zijn met 1 vast te houden en lasergamegeweren zal je vaak met twee handen gebruiken. Daarnaast is er ook een prijsvoordeel. Lasergampistolen zijn goedkoper dan Lasergamegeweren.

Zijn er meer verschillen tussen de lasergame?

Een ander verschil is Anti Cheat of niet.
Bij Anti Cheat kunnen deelnemers zelf geen leven herladen. Zodra ze af zijn moet een begeleider of iemand van een ander team hen voorziet van nieuw leven. Als je score bijhoudt of bij een spel als Capture the flag is dat ontzettend leuk. Deelnemers moeten even uit het spel en naar een begeleider. Een ander groot voordeel hierbij is dat je de deelnemers ook steeds even ziet als ze af zijn. Begeleiders hebben een actieve rol tijdens het spel, je dient namelijk de levens terug te geven.

Kies je voor de lasergames zonder anti cheat dan zijn het zombiespel of het VIP een leuk idee. De spellen zijn zeer geschikt voor grote groepen. Het grote voordeel van deze spellen is dat deelnemers zichzelf redden en je als begeleider op het spel kunt letten. Bij het VIP spel hoef je alleen in de gaten te houden of de VIP niet vals speelt. En bij het zombieteam corrigeert de groep zichzelf wel omdat het uiteindelijke doel is om als laatste over te blijven. De rol van de begeleider is minder actief want de groep regelt zichzelf tijdens het spel.

Onze ervaring is dat jonge deelnemers graag willen rondrennen zonder te veel regels, een spel spelen in een eigen beleving. Dan kan Anti cheat een belemmering zijn omdat ze steeds terug moeten naar een begeleider.

Zijn er nog meer lasergame mogelijkheden?

Een hele andere variant is de Nerf OPS. Deze lasergame kun je met en zonder app spelen. Echter speel je zonder app dan vinden wij boven beschreven lasergames veel leuker. Je hebt 1 telefoon nodig met de app. Je kunt ook de variant spelen met ieder een telefoon maar deze gebruiken wij nooit. Het is van belang dat je voordat je met je groep gaat spelen even een keer de app hebt geoefend.

Met de app kun je in twee teams spelen of ieder voor zich. Je stelt zelf een tijd vast. 3, 5, 10 of 15 minuten. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Je verzamelt punten door anderen te raken. Daarnaast telt ook het munitieverbruik en het aantal keer dat je zelf geraakt bent mee. Aan het einde van het spel komt iedereen weer bij elkaar en de wordt de score weergegeven. Iedereen dient het wapen tussentijds niet uit te zetten want anders lig je uit het spel. Een leuke extra is dat er ook een single player modus op zit. Je speelt dan AR en schiet wezentjes uit de lucht. Let wel als je gevoelig bent voor beweging (bijv wagenziekte) dan is de single player modus misschien niet geschikt voor. Klik hier voor een uitgebreid verslag over de Nerf OPS.

Kortgezegd kies een lasergame welke bij de groep en de grootte van de groep past. Hiermee bedoelen we natuurlijk deelnemers maar ook zeker de begeleiders.   

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan horen wij het graag. Wellicht kunnen we ze gebruiken als aanvulling op dit artikel.