Een lasergame kinderfeestje organiseren.

Lasergame Huren Lightfight.jpg

 Waar moet je allemaal aandenken als je een lasergame kinderfeestje / activiteit gaat organiseren?
Aan de hand van onze eigen ervaringen, klantenopmerkingen en klantenvragen hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet.

Allereerst de locatie. Binnen of buiten? Beide is mogelijk. Bij binnen kun je denken aan gymzaal of een loods. Bij buiten wordt meestal aan een bos of park gedacht. In beide gevallen gaat het er om dat er obstakels zijn om je achter
te verschuilen.  Daarnaast is de grootte van het spelveld van belang. Een tip, maak het veld niet te groot. Deelnemers moeten elkaar wel tegen komen tijdens het spel. Hoe kleiner het veld, hoe sneller het spel zal gaan.

Heb je alleen een open veld beschikbaar dan zal je zelf voor obstakels moeten zorgen. Beetje creatief, plaats containers of tuinmeubels en het begin is er. Deelnemers kunnen ook een eigen speelveld opzetten. Het is ook een idee om deelnemers een eigen hut te laten bouwen in het speelveld.

Kies je voor buiten, dan kan er 1 spelbreker zijn. Het weer, zowel zon als regen. De meeste lasergames
kunnen wel tegen een beetje zon of regen. Maar als het heel hard regent of het is heel erg warm dan
is voor de deelnemers niet meer leuk. Vaak is onder de bomen spelen geschikt. Bij warm weer uit de zon en bij een klein beetje regen mooie beschutting van de bladeren. 

Het tijdstip van spelen is van belang. Overdag kan je prima spelen maar het effect van de lichtjes zal in de avond nog groter zijn. Dit geldt ook voor het jaargetijde. Natuurlijk is het in de zomer vaker mooi weer maar ook in de winter lasergamen heeft zeker zijn charme. In de avond is het eerder donker. En de deelnemers rennen zich wel warm.

Voorbereiding is het halve werk. Bedenk van te voren welke spellen je wilt gaan spelen. Je bent dan bekent met de spellen en kunt de spellen ook uitleggen aan de groep. Sowieso wanneer je met oudere kinderen of met volwassenen speelt zijn spellen erg belangrijk.  Jongere kinderen kunnen een spel soms als een belemmering ervaren. Die rennen liever lekker de hele tijd achter elkaar aan. Ook dat is natuurlijk helemaal goed. Een tip, jongere kinderen vinden het geweldig als ze allemaal achter papa/mama/oudere broer/oudere zus/oom/tante/begeleider aan mogen.

Er zijn verschillende soorten lasergames. Kortgezegd heb je de keuze of er Anti Cheat op een lasergame zit. Beide types hebben voordelen. Zijn deelnemers gevoelig voor het vals spelen dan is anti cheat zeker een optie. Willen de deelnemers lekker rond rennen of speel je met een grote groep dan is wellicht een lasergame zonder anti cheat handiger. Een uitgebreide uitleg vind je in ons blog over lasergames.

Voor sommige spellen kun je attributen gebruiken. Bijvoorbeeld voor capture the flag. Vaak wordt hier een target/ targetvest voor gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een vlag voor gebruiken. Deze vlag kun je natuurlijk ook zelf maken als voorbereiding op het lasergamen. In plaats van een vlag kun je ook bijvoorbeeld een theedoek nemen. Houd er wel rekening mee dat de verschillende kleuren eerlijk zijn. Een groene thee doek vind je moeilijker in het bos dan een witte.

De meeste lasergames kunnen met een onbeperkt aantal deelnemers gespeeld worden. Vanaf acht deelnemer zijn de boxen beschikbaar. De lasergames zijn een ideale manier om de hele klas uit te nodigen voor een verjaardagsfeest. Maar de lasergames worden ook vaak gebruikt bij verenigingen (studenten, sport en scouting) om met een hele grote groep te spelen. Speel je met een grote groep dan is onze tip  het VIP spel of  het zombiespel. Bij deze spellen blijft iedereen in het spel en maakt het niet uit of je kunt herladen. Speel je met een kleiner groep dan is een spel zoals Last man standing leuk om te spelen. In het blog over spellen kun je hier meer over lezen.

Wederom in de categorie voorbereiding. Speel een oefenrondje zodra de lasergames arriveren. Het is heel handig dat je zelf weet hoe het werkt. Hoe schiet je, hoe herlaad je, nieuwe munitie, nieuw leven? Of hoe werkt de app?
Gewoon thuis uitproberen zonder drukke deelnemers om je heen. Het is geen hogere wiskunde maar je
komt een stuk zelf verzekerde en duidelijker over naar de groep als je zelf weet hoe het werkt.

Meer sfeer maken door camouflage stijl toe te passen. Er zijn verschillende uitbreidingen mogelijk. Wat dacht je van camouflage slingers, bordjes en bekers. Ook kun je uitdeel gift in camouflage stijl geven bijvoorbeeld  camouflagecaps. Natuurlijk kun je ook zelf aan het bakken met gaan en cupcakes maken in camouflage stijl. Het meest gekozen artikel in camouflage stijl blijft toch de camouflageschmink. Het elkaar schminken is al een feest op zich.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan horen wij het graag. Wellicht kunnen we ze gebruiken als aanvulling op dit artikel.