Archery Battle spelen
boogspanning archery volwassenen

Archery Battle

Het archery spel kent vele namen. Archery Battle, Archery Tag of Archery Attack. Wij hebben er een Nederlandse naam aangegeven. We vonden Boogspanning wel een mooie combinatie . Het is kortgezegd trefbal met pijl en boog. Nu is dit natuurlijk wel een beetje kort door de bocht maar zo krijg je idee.

Bij dit spel zijn er allemaal verschillende spelmogelijkheden. Maar het spel welke het meest gespeeld wordt is toch het originele spel. Net als bij trefbal heb je twee velden en je probeert elkaar te raken. Je komt niet in het veld van de ander.

Bij dit originele spel moet je ook uit het spel als je geraakt bent. Het kan hierdoor zijn dat je een poosje langs de kant staat. Wij vinden het altijd prettig dat alle deelnemers steeds meedoen. Daarom kiezen we voor het spelen met punten. Heel simpel, raak je een tegenstander dan krijg je een punt. Vang je een pijl dan krijg je ook een punt.

Het vangen van een pijl lijkt misschien onmogelijk maar dit gebeurt best vaak. Sommige deelnemers maken er ook een sport van en leggen de boog aan de kant. Het is een tactiek om punten te verkrijgen. Natuurlijk moeten niet alle deelnemers dit doen maar 1 per team is zeker een optie. Voor dat wij een spel beginnen oefenen wij het schieten van te voren even, zodat de deelnemer het gevoel van het schieten ervaart. In het spel zelf lukt dit vaak niet zonder geraakt te worden. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen tijdens het spel een masker draagt. Draagt iemand geen masker dan wordt er bij ons niet gespeeld.

Het kan zijn dat deelnemers bang zijn dat het pijn doet of dat ze het vervelend vinden om anderen pijn te doen. Het kan daarom ook even handig zijn dat deelnemers eerst voorzichtig op elkaar schieten. Mochten deelnemers echt niet durven dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Zet alle deelnemers op een lijn staan zodat ze elkaar niet kunnen raken. En zet een begeleider in het veld. De begeleider is een levende schietschijf. De begeleider gooit de pijlen terug. Deze manier gebruiken we ook wanneer deelnemers maar 15 minuten de tijd hebben. Bijvoorbeeld tijdens koningsdag, dorpsfeest of een andere feestdag. Ook is het makkelijk in competitievorm op te zetten.

Welke pakketten Archery Battle zijn er?

Wij hebben twee verschillende pakketten. Namelijk een 8+ pakket en een 12+ pakket. Het voornaamste verschil zit hem in de bogen. Deze zijn bij het 8+ plus een stuk kleiner en de bogen hebben een randje waar de pijlen op blijven liggen. Speel je met oudere jeugd of volwassen dan zijn deze bogen niet geschikt.

Mocht je toch liever gaan lasergamen, check dan hier ons overzicht. Maar samengevat,dit is echt een heel leuk, actief spel voor jong en oud. Vaak krijgen we te horen dat als de jeugd heeft gespeeld, de ouders/ docenten of begeleiders het niet kunnen laten om ook even een potje te spelen.