COVID-19
Rsz Logo Lightfight Zw 1 E1567539917953.png

Update 15-12-2020

Helaas ontkomen ook wij er niet aan en is een harde lockdown een feit. Kort gezegd alles gaat dicht en niets mag meer betreffende de activiteiten welke wij organiseren.

Sowieso voor de deelnemers boven de 13 gaat niets meer door. Voor de deelnemers in de basisschool leeftijd kunnen activiteiten nog wel doorgaan maar we merken dat heel veel mensen zich solidair verklaren met het sluiten van de basisscholen en alle andere instanties.

Waarschijnlijk vanaf 12 januari 2021 worden er nieuwe regels kenbaar gemaakt. Zodra wij weer meer weten maken wij dit natuurlijk kenbaar.

Alvast een fijne Kerst en een fijne jaarwisseling gewenst. En we hopen op een mooi 2021.


Update Covid-19 1-10-2020

Sinds vandaag zijn de regels wederom aangescherpt. De horeca is dicht en winkels worden in de avond gesloten. De maatregelen zijn nodig vanwege de oplopende besmettingen.

Er zijn heel veel maatregelen welke veranderen. Een overzicht van alle maatregelen vind je hier.  Een aantal maatregelen heeft natuurlijk invloed, indirect of direct, op je activiteit, zoals het samen zijn of het uitnodigen van gasten. Kort gezegd mag je 3 gasten uitnodigen thuis per dag. Kinderen tot 12 tellen niet mee.

Je mag dus maximaal met 4 personen samen zijn. Of met alle mensen die bij uw huishouden horen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een kinderfeest voor kinderen tot en met 12 jaar kan geven met twee volwassenen. Een kinderfeest geven waar ook alle ouders van de 8 uitgenodigde kinderen komen mag dus niet.

Een andere belangrijke verandering zijn de uitzonderingen op de groepsgrootte. Waar er eerst nog een lijst met uitzonderingen was, zijn er nu geen uitzonderingen meer. Een groepsgrootte mag nooit meer dan 30 zijn. Bijvoorbeeld op school of in de bioscoop mogen max 30 personen in een ruimte zijn en de kinderen tellen nu wel mee. Dit betekent dat een activiteit met groep 8 bestaande uit 25 leerlingen mag. Een activiteit met groep 7 (20 leerlingen) en groep 8 (25 leerlingen) tegelijk  mag niet. Dit zijn teveel deelnemers.

De leerlingen in de basisschool leeftijd hoeven helemaal geen afstand te bewaren. Jongeren op het voortgezet onderwijs hoeven geen afstand te bewaren tot elkaar maar wel naar volwassenen. Ook in het voortgezet onderwijs kan er dus een activiteit gespeeld worden. Let op afstand naar volwassenen en op groepsgrootte. Bijvoorbeeld klas Havo 1 mag onderling lasergamen met elkaar. Maar de docenten mogen niet mee doen. Kijk voor alle regels op de website van de rijksoverheid.

 

We hopen natuurlijk dat alle activiteiten met opvolging van alle regels door kunnen gaan maar het belangrijkste is natuurlijk dat dit op een veilige en juiste manier gebeurt. Kan dit niet of is er twijfel dan is het wellicht verstandiger om de activiteit even uit te stellen.

Update Covid-19 1-10-2020

Sinds 1 oktober 2020 zijn er nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd. Door de toename van het aantal besmettingen zijn de landelijke maatregelen  enorm uitgebreid. Alle landelijke regels vind je hier.

 Alle maatregelen zijn natuurlijk belangrijk maar een aantal hebben wellicht direct invloed op het spelen van bijvoorbeeld lasergame of archery tag. Er zijn twee regels welke zeker van belang zijn voor bijvoorbeeld een feest/activiteit maar zoals bij elke regel zijn er uitzonderingen.

Als eerste blijven de regels voor deelnemers in de basisschool leeftijd hetzelfde. Deze hoeven geen rekening te houden met de 1,5 meter. Een kinderfeestje kan dus gewoon doorgaan. Er mogen echter max 4 deelnemers bij aanwezig zijn die ouder zijn dan 12. Je mag namelijk buiten je eigen woning maar met max. 4 personen een gezelschap vormen. Hierbij worden kinderen tot en met 12 niet meegerekend.

Een andere nieuwe regel is de maximale groepsgrootte. Voor binnen mogen er maximaal 30 personen in een ruimte zijn.  Buiten mag een groep uit maximaal 40 personen bestaan (deelnemers in de basisschool leeftijd tellen mee) maar deze maatregel geldt onder andere al niet voor scholen, verenigingen of plaatsen waar je kunt sporten. Een lasergame activiteit op school kan dus doorgaan.  Let wel dat de leeftijd bepalend is of de 1,5 meter regels van toepassing zijn. Tot 18 jaar hoef je onderling geen afstand te houden. Bekijk goed de landelijke regels om te kijken in welke groep je valt.

We hopen natuurlijk dat alle activiteiten met opvolging van alle regels door kunnen gaan maar het belangrijkste is natuurlijk dat dit op een veilige en juiste manier gebeurt. Kan dit niet dan is het wellicht verstandiger om de activiteit even uit te stellen.

Update Covid-19 18-9-2020

Nieuw is dat Nederland wordt verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. Zijn er in jouw regio weinig besmettingen dan zal er niets veranderen en gelden de regels die er al waren.

Per 20 september gelden door de volgende regio’s extra maatregelen: Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt in deze 6 regio’s een meldplicht als je binnen of buiten gebruik wil maken van onze pakketten m.u.v. scholen.

Voor de andere 19 veiligheidsregio’s zijn er op dit moment geen extra maatregelen en zijn er geen veranderingen. Updates kun je controleren via deze link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/veiligheidsregios-en-crisisbeheersing/veiligheidsregios

Voor kinderen worden de maatregelen steeds milder. Tijdens de persconferentie kwam naar voren dat kinderen in de basisschool leeftijd zich niet meer hoeven te laten testen bij een snotneus, kriebelhoest of beginnende keelpijn. Ook meldde de minister dat kinderen naar school mogen als ze verkouden zijn. Dit omdat deelnemers in de basisschoolleeftijd een hele kleine bijdrage hebben in de verspreiding van het virus.

Met inachtneming van de COVID-19 maatregelen kan er gebruik gemaakt worden van onze verhuurpakketten.

Op de website van de rijksoverheid vind je informatie over de huidige situatie. Via deze link kom je bij de algemene regels voor binnen en buiten. Er wordt aangegeven dat iedereen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand dient te houden tot personen van 18 jaar en ouder. Leden van 1 huishouden en jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.  Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden.

In de algemene regels voor binnen en buiten staat ook dat er voor binnenruimtes een maximaal aantal personen geldt. Thuis mag momenteel maximaal 6 personen extra in huis worden ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal personen. 

Op buitenlocaties waar vooral sprake is van doorstroming van bezoekers en dus onderling contact beperkt is, geldt geen maximumaantal personen. Wel blijft altijd de 1,5-meter-afstandregel gelden voor personen vanaf 12 jaar.

Volgens het RIVM is de kans klein dat je ziek wordt als je spullen aanraakt of vastpakt. Wij doen ons uiterste best om die kans nog kleiner te maken door ons materiaal uitgebreid schoon te maken waar mogelijk d.m.v. stoom e/o met desinfecteermiddel. Om voor onszelf het risico te minimaliseren laten wij de pakketten die bij ons terugkomen wat langer staan voor wij ze uitpakken. Het duurt daarom langer dan normaal voordat je bericht ontvangt dat wij de retourzending in goede orde hebben ontvangen.

Let op: De algemene informatie over de COVID-19 maatregelen op deze pagina is overgenomen vanaf de website van de rijksoverheid en voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2020. Lightfight is op geen enkele manier aansprakelijk voor onjuistheden of gewijzigde informatie. Voor meer informatie, de meest actuele wijzigingen of voor vragen verwijzen wij naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19